Dveri: Ne obraćati pažnju na tragikomična saopštenja Kriznog štaba
19.10.2020 Beograd

Dveri: Ne obraćati pažnju na tragikomična saopštenja Kriznog štaba

Dveri: Ne obraćati pažnju na tragikomična saopštenja Kriznog štaba
Savet za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri apelovao je na građane Srbije da u narednim nedeljama, kada se očekuje novi skok broja pacijenata inficiranih kovidom-19, "koriste zdrav razum i ne obraćaju mnogo pažnju na tragikomična saopštenja tzv. Kriznog štaba".

Dveri su danas podsetile da su u više navrata tražili ostavku ovog "takozvanog tela ili organa koji je dao sve od sebe da se izgubi poverenje u medicinsku struku".

"Postojala je izvesna nada da će, nakon sramno odigrane predizborne uloge i pritiska stručne javnosti, uspostaviti bar minimalni profesionalni dignitet zbog zdravstvene bezbednosti naroda. Ništa od toga se nije dogodilo, ali je sada jasno da se odluke ovog tzv. organa misterioznog sastava i postanka donose i doziraju na jednom drugom mestu i u zavisnosti od procene njihovog uticaja na rejting", saopštile su Dveri.

Pokret navodi da efikasnog leka za infekciju kovida-19 nema i da terapija koja se preduzima treba da održi bolesnika u što boljem stanju dok se sam ne izbori sa infekcijom.

"Postoje izvesne naznake da težina kliničke slike zavisi i od udahnute 'doze' virusa. Zato je razumno nositi maske u zatvorenom prostoru, izbegavati velike skupove u zatvorenim i loše provetrenim prostorijama, a maske na otvorenom prostoru nositi u gužvi gde se ne može obezbediti adekvatna distanca", ocenile su Dveri.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side