01.11.2019 Beograd

Dveri: MUP pokrenuo postupak protiv Boška Obradovića zbog šetnje

Dveri: MUP pokrenuo postupak protiv Boška Obradovića zbog šetnje Foto: Beta / Branislav Božić
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslanika i predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića zbog navodnog kršenja Zakona o javnom okupljanju, saopštile su Dveri.

"Boško Obradović se tereti za organizaciju protestne šetnje gradskim ulicama grada Beograda toga dana, sa mestom završetka koje nije navedeno u prijavi skupa. Podnosilac prijave je policijski službenik potporučnik policije Milosav Stiković, koji je kao svedoke predložio policijske službenike Bojana Bjelčevića i Sašu Perendića", navedeno je u saopštenju.

Obradović koji je u aprilu bio predsedavajući Saveza za Srbiju, bio je ovlašćena osoba ispred organizatora protesta koji je održan ispred Narodne skupštine 13. aprila ove godine, a kao organizatori skupa potpisani su i drugi lideri opozicije.

Dveri navode da je načelnik MUP-a podneo zahtev za prekršajni postupak tek 14. avgusta ove godine, dakle, četiri meseca posle protesta, a Prekršajni sud u Beogradu je pokrenuo postupak saslušanja 16. oktobra.

"Srpski pokret Dveri pozdravlja aktivnosti MUP-a u pravcu daljih pritisaka i progona političkih protivnika vlasti jer sve to vodi ka bržem i konačnom urušavanju ovog nenormalnog političkog sistema u kome živimo, a u kome su i BIA i MUP u potpunosti stavljeni u funkciju vladajućeg režima, odnosno praćenja i progona političkih neistomišljenika", saopšile su Dveri.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex eng
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side