21.10.2017 Beograd

Dunja Mijatović: Novinarke na Balkanu dvostruko napadnute

Dunja Mijatović: Novinarke na Balkanu dvostruko napadnute Foto: prtscr ytb
Donedavna predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da su novinarke na Balkanu još u težoj situaciji od kolega, jer su obično napadnute dva puta - kao izveštačice i kao žene.

“Treba jako mnogo hrabrosti da bi se javno govorilo o napadima”, kazala je Mijatović i dodala da novinarke treba da osećaju podršku ne samo od strane poslodavca, nego i relevantnih državnih tela i ženskih grupa.

“Na žalost, ova vrsta solidarnosti danas na Balkanu uglavnom ne postoji”, kazala je Mijatović za blog Komiteta za zaštitu novinara CPJ) sa sedištem u Njujorku.

O pretnjama koje su im upućene za taj blog su govorile novinarke Tatjana Vojtahovski, Antonela Riha, Dragana Pećo, Marija Vučić i Lidija Valtner.

Kako su kazale, po pravilu, do većine napada dolazi nakon što novinarke objave nešto što je u vezi sa zloupotrebama vlasti ili politikom.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.10.2017, 19:12h alex roth

    draga dunja,nikakvo cudo,kakav narod takvo i ponasanje,istina to se desava i u "odraslijim zemljama a kamoli u tek ispiljenih iz yu gde i suvise deseno ne vredi ni prebijene pare i deluje prostacki.prema svetcu i tro par.otkacite se prvo,vazaliranja pa dalje.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side