13.03.2018 Beograd

DSS: Žičara u Beogradu je projekat za pljačku

DSS: Žičara u Beogradu je projekat za pljačku
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da bi izgradnja žiare - "gondole" između starog i novog dela Beograda, na kojoj insistira gradska vlast, narušila izgled Kalemegdana i bila još jedna prilika da se ukrade novac poreskih obveznika.

DSS u saopštenju piše da bi izgradnja "gondole" između Kalemegdana i Ušća, narušila istorijsko nasleđe Kalemegdana jer bi bili postavljeni visoki metalni stubovi i žičara s nizom od 30-ak plastičnih kabina.

"Gondola je još jedna prilika da se ukrade novac poreskih obveznika. SNS je za gondolu namenio 15 miliona evra iz republičkog i gradskog budžeta. Poređenja radi, za gondolu na Zlatiboru koja je dužine devet kilometara (devet puta duža) i ima 55 kabina, izdvojeno je 13 miliona evra. Kalemegdanska gondola ne bi smela da košta više od dva miliona evra. DSS pita kome ide razlika od 13 miliona evra?", piše u saopštenju.

Ta stranka je predložila da se u Beogradu stane na put "novobogataškom ukusu" i da se umesto "gondole" između Ušča i Kalemegdana, izgradi ranije predlagani pešačko-biciklistički most koji bi se uklopio u ambijent.

"Tako bi se uspostavio svojevrsni 'Beogradski koridor kulture', imajući u vidu muzeje sa obe strane reke, kao i ideju DSS da se na Ušću napravi zgrada Beogradske opere", dodala je ta stranka.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.03.2018, 10:44h MOST na UŠĆU za EKOLOGIJU

    Beogradu treba MOST na Ušću Save u Dunav, kako bi se spojile opštine sa desne obale Dunava, bez prolaska kroz centar grada !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side