16.11.2018 Beograd

DSS traži izmeštanje Spomenika zahvalnosti Francuskoj sa Kalemegdana

DSS traži izmeštanje Spomenika zahvalnosti Francuskoj sa Kalemegdana
Demokratska stranka Srbije zatražila je danas da se Spomenik zahvalnosti Francuskoj izmesti s Kalemegdana na "lokaciju koja je primerenija karakteru odnosa Francuske prema Srbiji tokom poslednje tri decenije".


Predsednik te stranke Miloš Jovanović naveo je u pisanoj izjavi da je zvanični Pariz tokom devedestih godina prošlog veka bio "uključen u satanizaciju Srba" i da je "među prvima priznao secesiju Kosova i Metohije 2008. godine", saopštila je DSS.

"Ovih dana je najgrubljim javnim ponižavanjem Srbije i njenih više od 1,2 miliona žrtava Velikog rata, zvanična Francuska potvrdila trajnost neprijateljskog odnosa prema Srbiji i sama obrisala sećanje na prošlo vreme savezništva i međusobnog uvažavanja", naveo je Jovanović.

On je dodao da na sadašnjem mestu Spomenika zahvalnosti Francuskoj, Srbija treba da podigne spomenike "onima koji su je svojim ratnim herojstvom i celokupnim časnim životom zauvek zadužili, poput Milunke Savić, Dragutina Gavrilovića i Momčila Gavrića".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.11.2018, 15:51h E, demokratski intelektualci - paćenici

    "DSS traži izmeštanje Spomenika zahvalnosti Francuskoj sa Kalemegdana..." ... - Pa, zašto, demokratski paćenici - ne IZMESTITE spomenik ruskom caru Nikolaju II: dopustio je da RUSKI NAROD izda saveznike (među kojima je i Kraljevina Srbija) i izađe iz I svetskog rata (što je CEO RUSKI NAROD pozdravio)!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side