21.05.2019 Beograd

DSS neće učestvovati na sednici Skupštine Srbije o Kosovu

DSS neće učestvovati na sednici Skupštine Srbije o Kosovu
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da poslanici DSS-a ne učestvuju na sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, navodeći da ona suštinski predstavlja izbegavanje istinske rasprave o toj temi kao i zataškavanje odgovornosti za protivustavnu politku i pregovore koje aktuelna vlast vodi od 2012. godine, saopšteno je danas.

DSS je uverena da postoji potreba za ozbiljnom raspravom, kako u Narodnoj skupštini tako i u javnoj sferi uopšte, a koja bi vodila postizanju društvenog konsenzusa o Kosovu i Metohiji.

Takve rasprave do sada nažalost nije bilo i tu činjenicu ne može dapromeni najavljena skupštinska rasprava koja se održava jednom u šest godina, navedeno je u saopštenju.

Ukoliko vlast odustane od politike razgraničenja i izjavama i delovanjem prestane da gazi Ustav, kako iz DSS ističu, spremni su da u nekoj budućoj raspravi, koja će se odvijati kako u Skupštini - gde joj je mesto, kao i u masovnim medijima - gde joj je takođe mesto, učestvuju na temelju Ustava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, bez obzira na političke razlike.

"Vođeni načelom 'što je dobro za Srbiju, dobro je i za Demokratsku stranku Srbije' nikada nećemo državu ostaviti na cedilu, ali ni učestvovati u trikovima koji treba da zataškaju njeno razbijanje", naglašavaju iz DSS.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side