DSS: Ekstremno zagađen vazduh u Novom Sadu
23.10.2019 Novi Sad

DSS: Ekstremno zagađen vazduh u Novom Sadu

DSS: Ekstremno zagađen vazduh u Novom Sadu Foto: Pixabay
Demokratska stranka Srbije (DSS) zahtevala je danas od gradske vlasti u Novom Sadu da objasni zašto je vazduh u Novom Sadu "ekstremno zagađen" i da izda zvanična upustva za ponašanje stanovništva.

"Građani Novog Sada, a naročito stanovnici Detelinare i oni nastanjeni u neposrednoj okolini Rumenačke ulice, u prethodnim danima veoma su se uznemirili zbog ekstremnih vrednosti zagađenja vazduha u Novom Sadu. Naime, vrednosti za Novi Sad koje se ovih dana očitavaju na aplikacijama i sajtovima za praćenje zagađenja vazduha gore su od onih očitanih u Beogradu na Mostarskoj petlji ili u Starom gradu", naveo je DSS u saopštenju za javnost.

Dodali su da sugrađani koji su hronično oboleli od respiratorinih oboljenja "preživljavaju veoma teške trenutke", a inače zdrave osobe takođe osećaju zdravstvene tegobe uslovljene zagađenjem vazduha.

"Iako Novi Sad nije na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji, a mesečni proseci zagađenja ostaju u okviru propisanih prihvatljivih normativa, gradski zvaničnici se u ovako ekstremnim okolnostima moraju oglasiti sa jasnim objašnjenjem o kakvom se zagađenju radi kao i sa instrukcijama za ponašanje stanovništva", poručio je DSS.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side