22.07.2018 Priština

DSK i Samoopredeljenje odbili poziv Veseljija za sastanak o dijalogu sa Srbijom

DSK i Samoopredeljenje odbili poziv Veseljija za sastanak o dijalogu sa Srbijom Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Opozicione stranke, Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, su odbile da učestvuju na sastanku lidera parlamentarnih političkih stranaka koji je za ponedeljak sazvao predsednik Skupštine Kosova i lider Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji i na kojem treba da se postigne saglasnost o nacionalnom konsenzusu za finalni deo dijaloga Kosovo Srbija, javljaju prištinski mediji.

Dijalog Kosova i Srbije, kojem posreduje Evropska unija i koji je podržan od strane SAD, ima za cilj normalizaciju odnosa između dve zemlje i međusobno priznanje, kao i da obezbedi sedište Kosova u organizaciji Ujedinjenih nacija", kaže se u pozivu i dodaje ;da će glavnu reč u dijalogu, njegovom nadgledanju i odlučivanju imati Skupština Kosova.

Zajedno sa pozivom Veselji je dostavio i okvirni dokument o dijalogu, kao osnovu za diskusiju i dopunu novim predlozima i sugestijama.

Sastanak će biti zatvoren za medije i počeće u 10 časova u zgradi Skupštine Kosova.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova, Ljumir Abdidžiku je rekao da je sastanak samo improvizacija i da na njemu DSK neće učestvovati.

Poslanica Samoopredelenja, Aljbuljena Hadžiu smatra besmislenim sastanak koji je sazvao Veselji imajući u vidu da je za sutra zakazana sednica Skupštine Kosova na kojoj je na dnevnom redu upravo tačka o dijalogu sa Srbijom.

 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side