DS stavlja svoj pravni tim na raspolaganje potpisnicima apela za smenu Kriznog štaba
28.07.2020 | 12:15h ► 12:35h Beograd

DS stavlja svoj pravni tim na raspolaganje potpisnicima apela za smenu Kriznog štaba

DS stavlja svoj pravni tim na raspolaganje potpisnicima apela za smenu Kriznog štaba Foto: Beta/DS
Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da svoj pravni tim stavlja na raspolaganje lekarima i ostalim građanima koji su potpisali peticiju za smenu članova vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji a koji su zbog podrške tom apelu, kako su naveli iz te stranke, izloženi "različitim vidovima pritisaka i pretnji".

Navodeći da brojni potpisnici tog apela "već trpe posledice" na svojim radnim mestima, zamenica predsednika DS Dragana Rakić ocenila je da danas nema "ničeg važnijeg" od ohrabrivanja tih lekara "da izdrže".

"Licemerna garancija ministra zdravlja da potpisnike peticije niko ne sme da dira bila bi suvišna u uređenim demokratskim zemljama ali mi ne živimo u slobodnoj demokratskoj državi. Pritisci na lekare u Srbiji su naša realnost", kazala je Rakić.

Pozvala je potpisnike inicijative kojima je potrebna besplatna pravna pomoć da se obrate Demokratskoj stranci pozivom na broj telefona 063 7865290 radnim danima od 9 do 17 časova, odnosno putem imejla pravnitim@ds.org.rs.

Upitana da li DS time nameće političku konotaciju apelu za smenu članova Kriznog štaba, zamenica predsednika te stranke ocenila je da se "autokratski režim može pobediti samo solidarno i zajedničkim delovanjem".

"Mi smo najiskreniji u podršci potpisnicima apela. U pravnom timu ima i advokata koji nisu članovi Demokratske stranke ali žele da pomognu opštoj borbi za slobodu i pravdu u Srbiji", kazala je Rakić.

Sekretar DS Dušan Dinčić ocenio je da se režim oseća ugroženo i da je spreman da šikanira sve koji drugačije misle.

"Šikaniranje nije samo otkaz već i bojkot na radnom mestu, prebacivanje na nižu poziciju", rekao je Dinčić i pozvao sve koji smatraju da su ugroženi zbog podrške apelu, da se jave pravnom timu DS.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side