12.04.2018 Beograd

DS: Skupština da oduzme mandat Vojislavu Šešelju

DS: Skupština da oduzme mandat Vojislavu Šešelju
Demokratska stranka (DS) pozvala je danas skupštinske organe da u skladu sa zakonom konstatuju prestanak mandata poslanika Vojislava Šešelja, zbog presude Žalbenog veća Mehanizma krivičnih sudova u Hagu.

DS je u saopštenju naveo da Zakon o izboru narodnih poslanika propisuje da poslaniku osuđenom na kaznu zatvora dužu od šest meseci prestaje mandat.

"Ukoliko izostane reakcija nadležnih organa, biće jasno da državni vrh na čelu sa Aleksandrom Vučićem, danas podržava Vojislava Šešelja , kao što ga je podržavao i u vreme kada je Šešelj ratne zločine vršio", saopštile su demokrate.

DS je pozvao nadležne organe i da oštro, hitno i ozbiljno reaguju na pretnje Vojislava Šešelja koje je uputio kolegama Tomislavu Žigmanovu i Nenadu Čanku, kada je kazao da se, "intenzivno priprema da ponovi svoje ratne zločine" i da će "krenuti od Žigmanova i Čanka".

"Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj je svojim prethodnim delovanjem pokazao da njegove pretnje i njegova mržnja nisu prazne reči", naveo je DS.

Žalbeno veće Mehanizma krivičnih sudova u Hagu osudilo je juče Šešelja na 10 godina zatvora zbog podsticanja i počinjenja progona Hrvata u selu Hrtkovci u Vojvodini, 1992.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side