DS: Ne može se upravljati državom vanrednim konferencijama za novinare
08.07.2020 Beograd

DS: Ne može se upravljati državom vanrednim konferencijama za novinare

DS: Ne može se upravljati državom vanrednim konferencijama za novinare
Demokratska stranka ocenila je danas da se suštinski razlozi za protest u Beogradu, ali i proteste koji slede, nalaze u načinu na koji vladajući režim pokušava da upravlja duštvom i predstavljaju dokaz da se državom ne može upravljati preko vanrednih konferencija za novinare.

"Predsednik Srbije Aleksandara Vučić sada pokušava da svakog građanina Srbije proglasi za krivca za katastrofalno stanje u državi i društvu. On bi da o svemu odlučuje, a da ni za šta ne bude kriv. Zato je jedna od glavnih poruka sinoćnog protesta: Ko se pita za sve, taj za sve treba i da odgovara", saopštio je DS.DS je dodao da se državom ne može vladati propagandom putem medija i da je za rešavanje složenih problema kao što je pandemija COVID-19, potrebno znanje, iskustvo i odgovornost, odnosno "sve ono što Vučić nema".

Demokrate su ocenile da je melodrama u Vučićevom izvođenju i režiji, samo povod za izliv građanskog nezadovoljstva.

"U centru Beograda se sinoć protestvovalo protiv svega lošeg što je režim Aleksandra Vučića uradio u poslednjih osam godina: laži, kriminala, nasilja, gušenja sloboda, bolesti za čije širenje je direktno odgovorna vlast, nadolazeće bede, pregovora o Kosovu kojima niko ne zna ni temu, ni cilj", navedeno je u saopštenju.

DS je dodala da je policija u svom postupanju nesumnjivo izašla iz okvira zakona, što ni u kom slučaju ne može ostati bez posledica po odgovorne ljude u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova i Upravi policije.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side