DS: Lokalni mediji brutalno napadaju našu odbornicu u Vršcu
27.08.2017 Vršac

DS: Lokalni mediji brutalno napadaju našu odbornicu u Vršcu

DS: Lokalni mediji brutalno napadaju našu odbornicu u Vršcu
Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je njena odbornica u Vršcu, nakon kritika na račun vlasti u tom gradu, pod stalnim napadima lokalnog portala evrsac.rs koji, kako se navodi, otvoreno napada i nju i njenu porodicu i poziva na javni linč.

"Govor mržnje na ovom portalu protiv odbornice DS zasniva se na različitim brutalnim tvrdnjama, poput one da 'joj je potrebno psihijatrijsko lečenje'. Ovaj portal zatim iznosi različite seksističke tvrdnje i vrlo jasan govor mržnje zasnovan prema mestu porekla", navodi se u saopštenju DS.

Ta stranka je dodala da portal u svojim tekstovima samo ponavlja tvrđe lokalne odborničke grupe Srpske napredne stranke, iako je finansiran iz javnih sredstava.

"Portal evrsac.rs dobio je sedam miliona dinara iz budžeta Vršca, tri miliona iz JKP Vršca, kao i sredstva iz ostalih južnobanatskih opština, primera radi četiri miliona dinara iz budžeta Pančeva. Postavljamo pitanje da li se javnim sredstvima plaćaju napadi na političke neistomišljenike", navela je DS.

Demokrate su najavile i da će podneti molbu Povereniku za zaštiti ravnopravnosti da reaguje u skladu sa svojim ovlašćenjima zbog diskriminacije i nastavka serije napada na žene u političkom životu.

"Ovakvi napadi mogu imati posledice po profesionalni i lični život odbornice Rakić, ali i po veliki broj drugih žena koje su se angažovale u javnom i političkom životu i jasno i slobodno iznose svoj kritički stav. Politički obračuni uz korišćenje medija finansiranih novcem građana uz korišćenje najtežih oblika diskriminacije na osnovu pola predstavljaju poslednji alarm pred kojim institucije moraju da se probude i krenu da rade svoj posao", saopštila je Demokratska stranka.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side