DS: Doktorka smenjena jer je otkrila ucenu SNS
07.02.2017 Vršac

DS: Doktorka smenjena jer je otkrila ucenu SNS

DS: Doktorka smenjena jer je otkrila ucenu SNS
Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je predsednica Gradskog odbora te stranke u Vršcu, doktorka Tatjana Vešović, smenjena sa mesta načelnice ginekologije i dodao da je razlog za smenu "čisto političke prirode", a neposredni povod to što je javnosti otkrila da Srpska napredna stranka u tom gradu pokušava da uceni roditelje dece koja se bave amaterskim sportom da im daju siguran glas na predsedničkim izborima.

Rešenje o smeni Tatjane Vešović sa mesta načelnice ginekologije i akušerstva doneo je juče vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Vršcu Danilo Mitrović, uz obrazloženje da "loše organizuje rad u službi".

"Smenjena je doktorka koja uživa visok ugled u Vršcu, a Služba ginekologije i akušerstva, na čijem je čelu, pohvaljena je kao jedna od najboljih u kontroli koju je sprovelo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. U isto vreme portal www.bebac.com ocenio je vršačko porodilište veoma visokim ocenama i svrstao ga među pet najboljih u Srbiji", naveo je DS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da "ceo Vršac zna" da je doktorka Vešović smenjena" iz čisto političkih razloga", jer je na čelu Gradskog odbora DS-a, bila je kandidatkinja za gradonačelnicu i odbornica je u Skupštini grada gde, "bez dlake na jeziku, kritikuje očajnu gradsku vlast".

"Pre nekoliko dana otkrila je sramnu činjenicu da SNS vrši pritisak na sportske klubove i ucenjuje ih da skupljaju sigurne glasove za predsedničkog kandidata SNS jer, u suprotnom, neće dobiti finansijska sredstva iz budžeta za normalno funkcionisanje. O ovom skandalu bruji cela Srbija. Usledila je osveta u vidu smene sa mesta načelnika, čime je SNS još jednom potvrdio da je stavljanje stranačkih interesa ispred interesa građana postao njihov prepoznatljiv manir", piše u saopštenju.

Dodaje se da ohrabruje časno držanje lekarskog kolegijuma Službe ginekologije, jer su sve kolege i koleginice stale na stranu doktorke Vešović i istakli da su "zadovoljni radom, organizacijom, kolegijalnošću i požrtvovanošću načelnice ".

DS je zatražio hitno povlačenje rešenja o smeni Tatjane Vešović i izvinjenje SNS-a građanima.

Roditeljima dece koja treniraju u jednom amaterskom džudo klubu u Vršcu podeljen je dopis u kojem se, između ostalog, navodi da se od njih očekuje da budu takozvani sigurni glasači Srpske napredne stranke (SNS).

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side