30.05.2018 | 16:15h ► 18:12h Novi Sad

Državni sekretar za informisanje sastao se sa vlasnicom Kanala 9

Državni sekretar za informisanje sastao se sa vlasnicom Kanala 9 Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Državni sekretar Aleksandar Gajović sastao se danas sa vlasnicom Kanala 9 Majom Pavlović sa kojom je razgovarao o problemima koje ta televizija ima i pozvao je da prekine štrajk gladju, istakavši da to nije način rešavanja problema.

Gajović je rekao da će sve sugestije i primedbe koje su iznete biti uzete u razmatranje pri pisanju nove Medijske strategije kako bi problemi sa kojima se suočavaju i drugi lokalni i regionalni mediji bili na adekvatan način tretirani, saopšteno je iz ministarstva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Regulatornog tela za elektronske medije, JP Emisione tehnike i veze i Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

Ministarstvo kulture i informisanja je ponovo izrazilo spremnost da pomogne u rešavanju problema i u skladu sa tim dogovoreno je da će komunikacija biti nastavljena.

 

Maja Pavlović prekida štrajk glađu, večeras se pušta signal Kanala 9

Vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović kazala je da prekida strajk građu nakon sastanka koji je danas imala sa predstаvnicаmа Ministаrstаvа kulture, Regulatornog tela za elektronske medije (REM), JP "Emisione tehnike i veze" (ETV) i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je za agenciju Beta kazala da će večeras, u zavisnosti od tehničkih uslova, biti pušten signal te televizije.

Državni sekretar Aleksandar Gajović sastao se ranije danas sa vlasnicom Kanala 9 sa kojom je razgovarao o problemima koje ta televizija ima i pozvao je da prekine štrajk glađu, istakavši da to nije način rešavanja problema.

Gajović je rekao da će sve sugestije i primedbe koje su iznete biti uzete u razmatranje pri pisanju nove Medijske strategije kako bi problemi sa kojima se suočavaju i drugi lokalni i regionalni mediji bili na adekvatan način tretirani, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo kulture i informisanja je ponovo izrazilo spremnost da pomogne rešavanje problema, te će se komunikacija nastaviti.

Mаjа Pаvlović je ranije izjavila da će prekinuti štrajk glađu kаdа se bude sаstаlа sа predstаvnicаmа Ministаrstаvа kulture i telekomunikаcijа, REM-а i ETV-а.

Direktorka novosadaskog TV Kanala 9 Maja Pavlović počela je štrajk glađu pošto je ETV 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasilo signal Kanala 9, zbog duga od 2,5 miliona dinara.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side