Državni sekretar Tončev obišao Generalni konzulat Republike Srbije
29.11.2019 Istanbul

Državni sekretar Tončev obišao Generalni konzulat Republike Srbije

Državni sekretar Tončev obišao Generalni konzulat Republike Srbije Foto: Msp
Državni sekretar Ivica Tončev koji je zadužen za nadzor rada diplomatsko-konzularne mreže Republike Srbije nalazi se u Turskoj gde je sagledao trenutno stanje i način na koji funkcioniše Generalni konzulat Republike Srbije u Istanbulu.

Poseta Istanbulu deo je redovnih aktivnosti koje sprovodi državni sekretar u cilju jačanja kvaliteta rada naše diplomatsko konzularne mreže.

Istanbul je izabran kao jedan od gradova u kojima se nalazi DKP Srbije sa velikom frekvencijom konzularnih poslova u šta se lično uverio i državni sekretar koji je o radu konzulata razgovarao sa Ivanom Pejović, generalnom konzulkom Republike Srbije u Istanbulu.

Priliku da poseti Istanbul Tončev je iskoristio i za razgovore na temu dijaspore imajući u vidu da je zadužen i za dijasporu i Srbe u regionu. Naša dijaspora u Istanbulu ima i veliki broj uglednih i uspešnih ljudi poreklom iz naših krajeva sa čime je upoznat državni sekretar.

On je tokom posete najvećem gradu Turske imao priliku i da sretne neke od uspešnih privrednika poreklom sa naših prostora koji gaje kontakte sa maticom i ne zaboravljaju svoje poreklo igrajući ulogu važne spone između Srbije i Turske.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side