Drugi avion sa medicinskom opremom stigao u Beograd iz Indije
29.03.2020 Beograd

Drugi avion sa medicinskom opremom stigao u Beograd iz Indije

Drugi avion sa medicinskom opremom stigao u Beograd iz Indije Foto: Beta
Drugi kargo avion, boing 747, sa 90 tona medicinske zaštitne opreme iz Kerale, u Indiji, koju je Srbija kupila za borbu protiv COVID-19 sleteo je danas na Aerodrom "Nikola Tesla", saopštio je EU Info centar.

Troškove transporta opreme finansirala je Evropska unija kao deo paketa vrednog 93 miliona evra, namenjenog Srbiji za kratkoročnu i srednjoročnu pomoć Srbiji u borbi protiv korona virusa, dok je sam let organizovao UN Program za razvoj (UNDP).

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici je naveo da se Evropa bori u veoma teškoj situaciji, da se pokreti solidarnosti vide na čitavom kontinentu, kao i da ta solidarnost obuhvata i Srbiju.

"Naš uspeh u borbi protiv pandemije COVID-19 zavisi od naših akcija i postupaka, ali umnogome i od spremnosti naših međunarodnih partnera da nam u tome pomognu. Stoga sam veoma zahvalna EU, Kini, Norveškoj, Švajcarskoj i UN agencijama koje su u ovom teškom trenutku iskazale solidarnost sa Srbijom i stavile na raspolaganje svoje kapacitete kako bi nam pomogli da u zajedničkoj borbi zaustavimo moguće posledice po zdravlje naših građana i našu privredu", naveo je Fabrici.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović se ovom prilikom posebno zahvalila evropskom komesaru za susedsku politiku i proširenje Oliveru Varheljiju što je odgovorio na molbu Srbije za pomoć.

Ona je dodala da je 93,4 miliona evra koja je EU namenila neće biti namenjena samo nabavci i transportu medicinske opreme, već i oporavku privrede.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side