18.01.2018 Novi Pazar

DRI: Nezakonito povećanje plata i nabavke bez tendera u Novom Pazaru

DRI: Nezakonito povećanje plata i nabavke bez tendera u Novom Pazaru
Predškolska ustanova (PU) "Mladost", Kulturni centar (KC) i Narodna biblioteka "Dositej Obradović" u Novom Pazaru tokom 2016. godine nepravilno su obračunavali koeficijente za obračun zarada zbog čega je rukovodstvu i delu radnika tih ustanova nezakonito isplaćeno blizu dva miliona dinara, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI).

U izveštaju državnog revizora, u koji je radio Sto plus imao uvid, navedeno je da zaposleni u vrtićima "Mladost" nisu imali jedinstvenu osnovicu za obračun plata, a da je jedan deo njih imao nezakonito uvećan koeficijent zbog čega im je isplaćeno 884.000 dinara više nego što zakon dozvoljava.

Ista situacija je zabeležena i u Kulturnom centru gde su direktor, njegov zamenik i određen broj zaposlenih imali veće zarade nego što je zakonom propisano, pa je zbog toga nenamenski potrošeno 791.000 dinara.

Biblioteka "Dositej Obradović" nezakonito je potrošila 277.000 dinara zbog neosnovano uvećanih koeficijenata za obračun plate direktoru i pojedinim radnicima.

Državni revizor utvrdio je i da su PU "Mladost" i Kulturni centar radnicima isplaćivali naknadu za dolazak i odlazak sa posla i za dane kada nisu radili ili su bili na odmoru, što je suprotno zakonu.

U te dve ustanove otkrivene su i nepravilnosti prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Tako je PU "Mladost" nezakonito potrošila više od 3,5 miliona dinara za nabavku električne energije i sanitarne preglede jer nije raspisala tender za izbor najpovoljnijih ponuđača.

Kulturni centar je nezakonito platio 1,6 miliona dinara za poslove renoviranja i uređenja zgrade jer je izvođače radova izabrao bez objavljivanja javne nabavke, a kasnije sa njima nije zaključio ni ugovore.

Za zamenu vrata i prozora plaćeno je 542.000 dinara kompaniji "Demirović", za rekonstrukciju fasade 445.000 firmi "Delić gradnja", za ugradnju mermernih ploča na stepeništu 476.000 "Plavom kamenu", a "Graditelju" 194.000 za zamenu olučne konstrukcije.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Lavrov doputovao u Beograd Lavrov doputovao u Beograd

  Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovao je danas popodne u dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji na Zapadnom Balkanu i rešavanju pitanja Kosova.

 • Intervju Milan Antonijević: Ministarstvo protiv pravde Intervju Milan Antonijević: Ministarstvo protiv pravde

  Sticajem okolnosti ovaj razgovor posvećen ustavnoj reformi odvijao se u gotovo dramatičnim okolnostima, tačnije nedugo nakon jednog dramatičnog skupa koji je okončan tako što su ga udruženja sudija, tužilaca i organizacije civilnog društva napustile.

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte... U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte...

  Tema broja: Tema Izbori 4. marta --- Izbori gradski, kampanja državna: Na beogradskim izborima vlast se nada ubedljivijoj pobedi nego pre četiri godine, a opozicija početku kraja Aleksandra Vučića. I obe strane su svesne toga, pa se Vučić ubacio u kampanju kao da je predsednička, a opozicija više govori o njemu nego o gradu. Piše: Jelka Jovanović

 • Udruženja: Od stava Ministarstva pravde zavisi dalje učešće u raspravi Udruženja: Od stava Ministarstva pravde zavisi dalje učešće u raspravi

  Predstavnici pojedinih strukovnih udruženja sudija i tužilaca i nevladinih organizacija poručili su danas da će do kraja nedelje odlučiti da li će nastaviti da učestvuju u javnim rasprava o radnom tekstu promena Ustava i naglasili da će njihova odluka zavistiti od stava Ministarstva pravde povodom nedavno održanog okruglog stola u novom Sadu.

 • Vučić traži mišljenje i predlog o Kosovu i od Brisela Vučić traži mišljenje i predlog o Kosovu i od Brisela

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražiće mišljenje iz Brisela o tome šta čelnici Evropske unije vide kao moguće kompromisno rešenje za rešavanje pitanje Kosova.

 • Tači i njegova kancelarija za medije suprotno o odlikovanjima Tači i njegova kancelarija za medije suprotno o odlikovanjima

  Predsednik Kosova Hašim Tači odbacio je kao netačne informacije koje je objavila njegova kancelarija za medije da je odlikovao više od 300 osoba predsedničkom medaljom povodom desete godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

 • Narodna stranka: Svi nezadovoljni da iskoriste pravo glasa 4. marta Narodna stranka: Svi nezadovoljni da iskoriste pravo glasa 4. marta

  Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" najjača opoziciona grupacija koja će postići dobar rezultat na izborima 4. marta i da će Beograd dobiti novu vlast ako svi nezadovoljni građani izađu na izbore i glasaju.

 • Upravni sud poništio listu Ljubiše Belog Preletačevića Upravni sud poništio listu Ljubiše Belog Preletačevića

  Upravni sud poništio je listu Ljubiše Belog Preletačevića za predstojeće izbore u Beogradu, uz obrazloženje da ta lista ne sadrži naziv izborne liste, na način na koji to predviđa Uputstvo za proglašenje izborne liste.

 • Sutra oblačno, od nedelje mraz Sutra oblačno, od nedelje mraz

  Vreme u Srbiji sutra će biti oblačno, mestimično s padavinama, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

 • Đilas: Uvredljivo objašnjenje RTS o funkcionerskoj kampanji Đilas: Uvredljivo objašnjenje RTS o funkcionerskoj kampanji

  Kandidat za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima Dragan Đilas ocenio je danas da je uvredljivo za građane Srbije kada Radio-televizija Srbije (RTS) na dokumentovanu kritiku opozicije da favorizuje vladajuće stranke kao kontraargument ponudi objašnjenje da se radi o funkcionerskoj kampanji, iako je i ona zakonom zabranjena.

 • MUP: Uhapšena četiri muškarca iz Srbije u Švajcarskoj MUP: Uhapšena četiri muškarca iz Srbije u Švajcarskoj

  Švajcarska policija uhapsila je u Luganu četiri osobe iz Srbije koje se sumnjiče da su pripremale razbojništva u zlatarama u tom gradu, saopštio je danas MUP Srbije.

Preporuke prijatelja
FEST 2018
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw