20.05.2019 Beograd

Drecun: Donećemo u Skupštini rezoluciju o zločinima OVK

Drecun: Donećemo u Skupštini rezoluciju o zločinima OVK Foto: prtscr ytb
Predsednik skupšinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas kako očekuje da se "vrlo brzo", verovatno u junu, održi jedna posebna sednica u Skupštini kako bi bila usvojena rezlucija o osudi zločina Oslobilačke vojske Kosova i etničkom čišćenju koje je počinila.

On je, za TV N1, rekao da je rezolucija kosovske skupštine kojom se Srbija optužuje za genocid na Kosovu "brutalna laž, raspiruje mržnju, jednostrana je i neprihvatljiva".

"Mi želimo da istinitim prikazivanjem zločlina koji su počinjeni na Kosovu i Metohiji odgovorimo na te laži", rekao je Drecun.

On je naveo i da priprema pismo za srpski kokus u Americi kako bi se omogućilo da se tamo predstavi dokumentacija  skupštinske Radne grupe koja se bavi prikupljanjem činjenica o zločinima na Kosovu.

"Ima puno materijala i o zločinima OVK nad Albancima - ubistvima, silovanjima, kidnapovanju", rekao je Drecun.

Povodom sednice Skupštine Srbije na kojoj će predsednik države Aleksandar Vučić govoriti o Kosovu, Drecum je rekao da je sastanak Vučića sa novim gradonačelnicima sa severa Kosova neka vrsta pripreme za nju.

"Taj sastanak je nastavak kontinuiranog zajedničkog delovanja i dogovaranja kojim putem ići dalje", rekao je Drecun.

Na pitanje zašto predsednik države podržava jednu političku opciju na izborima, on je rekao da je "Srpska lista glasno i jasno rekla da čvrsto radi u koordinaciji sa  Beogradom".

Kako je Drecun rekao, učešćem na izborima po zakonima "koji trenutno važe u srpskoj južnoj pokrajini" Srpska lista nije priznala "samoproglašenu državu Kosovo".

On je naveo da Briselski sporazum nije sprorazum između dve države tako da je izlazak na  izbore na Kosovu bio u "statusno neutralnom okviru".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side