20.06.2019 Beograd

Dragoljub Bakić: Mi smo neformalna grupa intelektualaca, nema tu politike

Dragoljub Bakić: Mi smo neformalna grupa intelektualaca, nema tu politike Foto: PrtScn
Arhitekta Dragoljub Bakić izjavio je povodom objavljivanja fotografije sa sastanka grupe intelektualaca među kojima je i on, da nije u pitanju stvaranje nekog novog političkog pokreta.

On je za dnevni list "Danas" od petka 21. juna rekao da oni nisu imuni na ono što se dešava u Srbiji, te da je njihova osnovna ideja da mlade ljude poguraju svojim karijerama i biografijama.

"Trebalo bi da pronađemo mlade ljude i da ih osokolimo da se uključe u društveni život. Tu nema ni 'p' od politike, niti je to stvaranje nekog novog pokreta", rekao je Bakić.

Kako je dodao, okupljanje intelektualaca ima dosta po svetu i kao primer naveo Ameriku gde je jedna takva grupa otkrila Aleksandriju Okasio Korites koja se nedavno pojavila na političkoj sceni SAD.

"Dakle reč je o grupi koja će osokoljavati i prepoznavati neke pametne obrazovane i mlade ljude koji hoće da se uključe u društveni život i da pomognu da se stvar popravi, ako može da se popravi", rekao je Bakić.

Na fotografiji su pored njega između ostalih i glumac Nikola Kojo, karikaturisti Dušan Petričić, akademik Dušan Teodorović i bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero. 

Fotografiju su na društvenoj mreži objavili Nikola Kojo i Dušan Teodorović uz naslov "samoodbrana". Kojo je i u martu ove godine objavio fotografiju na kojoj su osim pomenutih bili i istoričarka Dubravka Stojanović, glumac Dragoslav Milenković, sociolog Jovo Bakić, pisac Filip David, karikaturista Predrag Koraksić Korak i novinarka Biljana Stepanović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side