Dom zdravlja u Nišu uveo 24-časovno dežurstvo za obolele od koronavirusa
01.04.2020 Niš

Dom zdravlja u Nišu uveo 24-časovno dežurstvo za obolele od koronavirusa

Dom zdravlja u Nišu uveo 24-časovno dežurstvo za obolele od koronavirusa Foto: Beta/Saša Đorđević
Dom zdravlja u Nišu uveo je 24-časovno dežurstvo u centralnom objektu za obolele od koronavirusa, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

 

 


Od minule noći u niškom Domu zdravlja dežuraju Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za laboratorijsku dijagnostiku, Služba za rendgen dijagnostiku i stomatološka služba.

Dežurstvo je od 18 do 7 časova ujutru.

Ambulanta posebno namenjena za one sa simptomima koronavirusa u Nišu se nalazi u naselju Duvaništu, dok se u Domu zdravlja prostorija za trijažu pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi virusom korona nalazi pored glavnog ulaza, u sobi broj 59.

Ministartstvo zdravlja saopštilo je juče da građani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu treba da se odmah, bez odlaganja, upute u posebne ambulante domova zdravlja, i od danas ne moraju prvo da zovu brojeve telefona domova zdravlja, epidemiologa ili Minstarstva zdravlja.

Državni sekretar Ministartsva zdravlja Berislav Vekić rekao je za Radio televiziju Srbije da neće biti problema oko dolaska i povratka nakon 17 sati jer će pacijenti imati neophodnu dokumentaciju za kretanje tokom policijskog časa.

U Kliničkom centru Niš hospitalizovano je 37 pacijenata obolelih od koronavirusa, a njih 15 je priključeno na aparte za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, objavljeno je na zvaničnom sajtu KC Niš.

Prema podacima sa sajta Vlade Srbije u Nišu je od koronavirusa obolelo 58 osoba, a do 29. marta u samoizolaciji se nalazilo 2.180 građana.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side