Doktorka beogradske GAK: Direktor preti jer sam potpisala apel
24.07.2020 Beograd

Doktorka beogradske GAK: Direktor preti jer sam potpisala apel

Doktorka beogradske GAK: Direktor preti jer sam potpisala apel Foto: pixabay.com
Potpisnica otvorenog pisma lekara, doktorka Saša Ljuština, tvrdi u poruci na Vajber grupi "Ujedinjeni protiv kovida" da joj je direktor beogradske Klinike za ginekologiju i akušerstvo, u kojoj je zaposlena, u četvrtak naredio da napusti svoju sobu.


Ona je navela da sa strahom odlazi na posao jer će možda biti prinuđena da podnese otkaz jer, kako ističe, nije spremna da trpi pritiske, prenela je TV N1.

"Od kako je počela epidemija Kovida, na posao dolazim redovno, bez dana odsustva. Imam dva deteta mlađa od 12 godina, ali nisam iskoristila ni beneficiju ponuđenu na početku epidemije da mogu da ne radim. Nisam otvarala bolovanje, nije za mene povlačenje. Smatrala sam da je to moja obaveza kao lekara, osećala sam humanost i patriotizam", napisala je ona.

"Posle svega toga, zbog iznošenja svog mišljenja, kao osnovnog ljudskog prava u demokratskom društvu kakvo je naše, sada sam izložena mobingu i sa strahom dolazim na posao. Pritom nikada nisam bila, niti sam sada član, pa čak ni simpatizer neke političke opcije. Ipak, ministar zdravlja je obećao da će nas zaštititi pošto, kako je rekao, 'ovo nije plemensko društvo' ", navela je Ljuština.

Pritisak na nju je počeo u četvrtak, kada je, kako tvrdi, od direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije u Višegradskoj dobila usmenu naredbu da do 14 časova isprazni svoju sobu.

Uz to je, kako je napisala u poruci kojom se obratila svojim kolegama, prebačena na drugo odeljenje i skinuta sa operativnog programa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je juče, na pitanje novinara o slučaju doktorke sa GAK-a u Višegradskoj i pritiske koje trpe potpisnici proglasa rekao: "Niko ih neće dirati, niti će da pomisli na to. Nismo mi neko plemensko društvo, nemojte nas vređati, ne da ćemo ih zaštititi, nego ćemo se pridržavati onoga što su tražili".

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja