19.11.2018 Beograd

Dogovoreno usaglašavanje sertifikata za bolju poljoprivrednu trgovinu Srbije i UAE

Dogovoreno usaglašavanje sertifikata za bolju poljoprivrednu trgovinu Srbije i UAE Foto: Pixabay
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i državna ministarka Ujedinjenih Arapskih Emirata (UEA) za prehrambenu sigurnost Mariam Al Maheri dogovorili su danas u Beogradu da se u narednom periodu sa Upravom za standardizaciju i metrologiju Ujedinjenih Arapskih Emirata (ESMA) usaglase Halal sertifikati.

U saopštenju se navodi da je do sada završen postupak usaglašavanja za veterinarske potvrde, odnosno sertifikata za izvoz mesa goveda, ovaca, koza i živine i proizvoda od mesa namenjenih za ishranu ljudi, mleka i mlečnih proizvoda, jaja i proizvoda od jaja, meda i proizvoda od meda sa UAE.

U prethodnom periodu su takođe usaglašeni i svi dokumenti koji treba da prate pošiljke hrane biljnog i mešovitog porekla iz Srbije ka UAE i obratno.

Na sastanku ministra Nedimovića sa državnom delegacijom UAE razgovaralo se i o organizovanju Agrobiznis foruma u aprilu u Beogradu, koji bi predstavljao prilika da proizvođači iz Srbije predstave svoju robu trgovcima iz Emirata i ostalim zemljama Persijskog zaliva.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side