Dodik: BiH neće slati vojsku na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migranata
02.07.2019 Sarajevo

Dodik: BiH neće slati vojsku na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migranata

Dodik: BiH neće slati vojsku na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migranata Foto: print screen
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da BiH neće slati vojsku na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize, kako je to danas zatražio Savet ministara BiH.

On je kazao da BiH neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori zbog migranata, kako se to navodi u zaključku Saveta ministara BiH u kome se od ministarke odbrane Marine Pendeš traži bataljon Oružanih snaga BiH za te namene.

"Dobro se zna da je vrhovni komandant Oružanih snaga Predsedništvo BiH i ja kao predsedavajući Predsedništva neću dozvoliti da se granice zatvaraju", kazao je Dodik, a prenela regionalna N1 televizija.

On je kazao da mu je "poznata netrpeljivost militantnog (predsedavajućeg Saveta ministra Denisa) Zvizdića prema Srbiji, koji bi, kako je ocenio, umesto o zatvaranju granica trebalo da razmišlja da o problemu migranata vodi dijalog sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da šalje vojsku na granice.

Prema njegovim rečima, Zvizdićev zadatak trebalo bi da bude da usmerava migrante ka EU, što im i jeste željena destinacija, a ne kako da se zatvaraju granice prema susednim državama.

Dodik je još kazao da Savet ministara još nije dostavio Predsedništvu BiH sveobuhvatan izveštaj o migracijama, što je trebalo da učini do 19. juna.

"Moramo imati efektivne, a ne militantne mere koje nam predlaže Savet ministara, kao pomoćno telo Predsedništva BiH i očekujem da to učine", naglasio je Dodik.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side