Dobri odnosi Srbije i Švedske jaka osnova za jačanje ekonomske saradnje
10.02.2020 Beograd

Dobri odnosi Srbije i Švedske jaka osnova za jačanje ekonomske saradnje

Dobri odnosi Srbije i Švedske jaka osnova za jačanje ekonomske saradnje Foto: PrtScn
Ambasador Švedske Jan Lundin uručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pismo premijera Stefana Levena sa pozivom da učestvuje na Međunarodnom forumu za sećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma, u oktobru u Malmeu.

Vučić je rekao da je zadovoljan dobrim političkim odnosima Srbije i Švedske, jer su oni snažna osnova za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz švedske investicije u srpsku privredu, saopšteno je iz Predsedništva.

On je istakao poslovanje robne kuće IКEA i dugogodišnju saradnju sa kompanijom Erikson, kao primer da poslovni ljudi iz Švedske vide da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i pokazuje neophodnu stabilnost, i izrazio nadu da će biti i novih ulaganja.

Ambasador Lundin je istakao da Švedska nastavlja sa podrškom procesu evrointegracija Srbije, kao i sa konkretnom pomoći u različitim oblastima, posebno u oblasti vladavine prava i zaštite životne sredine.

Vučić je sa ambasadorom Lundinom razgovarao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, potvrđujući opredeljenje Srbije da daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side