Đurić: Tražiti odgovornost za zločine OVK
05.04.2015 Beograd

Đurić: Tražiti odgovornost za zločine OVK

Đurić: Tražiti odgovornost za zločine OVK Foto: Beta
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi umesto predloga da se u skupštini Kosova usvoji rezolucija o genocidu srpskih vlasti nad Albancima na Kosovu trebalo da se traže odgovorni za zločine OVK.

"Predlog da se u skupštini Kosova usvoji rezolucija o genocidu Srbije nad Albancima na Kosovu je politička avantura onih kojima je nečista savest zbog sopstvene uloge u ratnim dešavanjima tokom devedesetih", rekao je Đurić za RTS.

On je ocenio da je to neodgovoran potez i da je usvajanje takve rezolucije neizvesno.

Đurić je govoreći o povratku predstavnika Srpske liste u kosovske institucije istakao da oni nisu napustili institucije zbog "sopstvenog hira", već zbog nepoštovanja političke volje Srba na KiM.

"Srpska lista ne traži ništa izvan koalicionog sporazuma", rekao je on i naveo da je prethodnih dana bilo nagoveštaja da bi mogli da se uvaže stavovi Srba.

Govoreći o poštovanju Briselskog sporazuma Đurić je rekao da srpska strana ispunjava svoje obaveze i da nema dodatnih obaveza koje bi trebalo da sprovede, ali da se to ne može reči za albansku stranu.

"Prvi element plana sprovođenja (Briselskog sporazuma) je prilagođavanje pravnog okvira Prištine koja treba da prilagodi pravni okvir da bi bila osnovana Zajednica srpskih opština", kazao je Đurić.

On je rekao da predstavnici Albanaca, umesto da se bave time, "izmišljaju nove razloge" zbog čega ne primenjuju obaveze koje su preuzeli.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side