Đurić: U prethodne dve nedelje napravljen pomak u pružanju pomoći na Kosovu, ali nije dovoljno
16.01.2020 Kosovska Mitrovica

Đurić: U prethodne dve nedelje napravljen pomak u pružanju pomoći na Kosovu, ali nije dovoljno

Đurić: U prethodne dve nedelje napravljen pomak u pružanju pomoći na Kosovu, ali nije dovoljno Foto: Novi Magazin / Zoran Raš
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je u prethodne dve nedelje napravljen pomak u pružanju pomoći ljudima na Kosovu i dodao da to nije dovoljno. On je za televiziju Most iz Zvečana najavio da u narednim nedeljama mora da se uradi još više.

"Naš cilj je da u 2020. godini stignemo do svih onih do kojih nismo uspeli iz različitih objektivnih i subjektivnih razloga da stignemo u prethodnim godinama i moramo da identifikujemo ključne probleme", rekao je Đurić.

On je dodao da je na nedavnom sastanku sa gradonačelnicima u srpskim sredinama na Kosovu najavio procene i smene u februaru.

Naglasio je da je neke od njih ta činjenica nagnala da više rade sa građanima.

"Video sam da neki od njih iskreno žele da pomognu i iskoriste resurse koje im država Srbija stavlja na raspolaganje kako bi svojim sugrađanima učinili život podnošljivijim. Nastavićemo da podržavamo gradonačelnike i predstavnike lokalnih institucija koji dobro rade svoj posao", rekao je Đurić i dodao da Kancelarija vodi intenzivnu procenu rada.

Đurić je obećao da će Kancelarija i Srbija učiniti sve da u ovoj godini pomoć stigne do svih kojima je potrebna.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side