Đurić: Srpska lista neće podržati izbor buduće Vlade Kosova, dolaze investicije iz Srbije
02.02.2020 | 14:34h ► 15:00h Beograd

Đurić: Srpska lista neće podržati izbor buduće Vlade Kosova, dolaze investicije iz Srbije

Đurić: Srpska lista neće podržati izbor buduće Vlade Kosova, dolaze investicije iz Srbije Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je danas da Srpska lista neće svojim glasovima podržati izbor "buduće Vlade privremenih institucija na Kosovu i Metohiji", ali će razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca "u cilju bezbednosti i opstanka srpskog naroda na KiM".

Đurić je u Palati Srbije posle sastanka s predstavnicima Srpske liste, rekao da će oni nastaviti da sprovode mandat koji su na izborima "dobili od srpskog naroda i da prestavljaju srpske građane".

Govoreći o investicionom planu "Srbija 2025", rekao je da će Srbija ubrzati njegovo sprovođenje i nastaviti da podržava ulaganja u srpska mesta na Kosovu.

Po njegovim rečima, u okviru tog plana već se realizuje 348 projekata podrške i pomoći srpskom narodu.

Đurić je dodao će u okviru plana ta podrška i pomoć biti proširena s dodatnih 150 miliona evra, čime će se "rešiti stambeno pitanje svakog pripadnika srpskog naroda".

Đurić je rekao da je u prethodnih pet godina izgrađeno 1.700 kuća i stanova i dodao da je okviru plana "Srbija 2025" planirano još 4.700 novih.

U planu je i obnavljanje zgrada škola, ambulanti i bolnica, i rekao da je do sada obnovljeno 22 od 26 ambulanti i domova zdravlja, i najavio i izgradnju dve velike bolnice na Kosovu.

 

Srpska lista će učestvovati u institucijama, nećemo marionte na pozicijama koje su njihovež

Đurić je kazao da će Srpska lista učestvovati u institucijama na Kosovu i sprovoditi mandat koji su im dali Srbi uprkos tome što neće da podrži fromiranje Vlade na Kosovu.

"Nema uslova da Srpska lista glasa za tu Vladu, ali će učestvovati u institucijama i sprovoditi mandat", rekao je Đurić u Beogradu posle sastanka s predstavnicima Srpske liste.

Đurić je rekao da ne žele da na pozicije koje su garantovane Srpskoj listi budu "dovedene marionete albanskih separatista".

Buduću vladu Kosova Srpska lista neće podržati, jer, rekao je Đurić, Srbi u Prištini "nisu ispoštovani, njihova prava se gaze, a imovina otima".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side