13.02.2018 Beograd

Đurić: Srbija želi nastavak dijaloga, opstrukcije dolaze iz Prištine

Đurić: Srbija želi nastavak dijaloga, opstrukcije dolaze iz Prištine Foto: Medija centar Beograd
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija želi da Briselski dijalog bude nastavljen i dodao da su jedine opstrukcije tog procesa dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana "čak i formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog".

"Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga", rekao je Đurić na sastanku sa šefom Misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom.

Nakon sastanka je saopšteno da je Đurić sagovorniku preneo da će Srbija nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i da će to u budućnosti činiti još intenzivnije.

Đurić i Bratu razgovarali su o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Oni su, takođe, razgovarali i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu, kao i o nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine OVK.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side