26.09.2018 Beograd

Đurić: Srbija čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom sa Prištinom

Đurić: Srbija čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom sa Prištinom Foto: Beta / Miloš Miškov
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas odlazećem ambasadoru Slovenije u Srbije Vladimiru Gaspariču da je Srbija čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom, iako Priština često ne pokazuje volju za tim načinom prevazilaženja nesuglasica.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Đurić je odlazećeg slovenačkog ambasadora informisao o naporima Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi i srpskom i albanskom narodu garantovalo stabilnu budućnost i otvorilo šanse za neometani ekonomski razvitak.

Naveo je da je kompromis u dijalogu Beograda i Prištine u interesu mira u čitavom regionu, i sve države u okruženju, uključujući Sloveniju, trebalo bi da podrže napore Beograda.

Đurić je upoznao ambasadora Gaspariča sa serijom napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu, kao i svim nedavnim izjavama zvaničnika privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se podriva sam duh dijaloga.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 26.09.2018, 16:24h Који КОМПРОМИС?

    "Đurić: Srbija čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom sa Prištinom"... - Ма колико се трудио да разумем ишта о КОМПРОМИСУ, не могу никако да схватим КАКО СЕ МОЖЕ ПОСТИЋИ КОМПРОМИС кад ниједна од две стране АПСОЛУТНО, КАТЕГОРИЧКИ и како све још НЕЋЕ да одступи од свога става - Срби од става да КиМ МОРА БИТИ/ОСТАТИ ДЕО СРПСКЕ ДРЖАВЕ, Косовари-Албанци да КиМ МОРА БИТИ САМОСТАЛНА/НЕЗАВИСНА ДРЖАВА? Шта би ту био КОМПРОМИС? ШТА? ШТА дођавола, ШТА?!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side