14.12.2017 | 13:00h ► 16:13h Beograd

Đurić (SNS) pozvao Beograđane da na izborima odbrane gradsku kasu

Đurić (SNS) pozvao Beograđane da na izborima odbrane gradsku kasu Foto: Medija centar
Potpredsednik Srpske napredne stranike (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da je najava učešće na beogradski izborima Dragana Đilasa predstavlja "juriš na gradsku kasu" i pozvao građane da je odbrane.

"Smatram da je neophono da se građani Beograda ujedine u odbrani Beograda i njegovih interesa ", rekao je novinarima Đurić, koji je i direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u pauzi skupa o unutrašnjem dijalogu o Kosmetu.

On je napomenuo i da je neophodno "da svi zajedno stanemo u zaštitu i odbranu Beograda" od kako je rekao "tajkuna i kompromitovanih političara".

Đilas, bivši gradonačelnik Beograda i nekadašnji predsednik Demokratske stranke juče je najavio da će se vratiti u politiku i učestvovati na beogradskim izborima.

 

Đurić: Konstituisanjem opština stvoren savršen uslov za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da su se nakon današnjeg konstituisanja opštinskih vlasti u srpskim sredinama u kojima su izabrani predstavnici Srpske liste preuzeli mandate stvorili savršeni uslovi za formiranje Zajednice srpskih opština, a što je, kako je naveo, Priština na sebe kao obavezu iz Briselskog sporazuma preuzela pre tačno 1.700 dana.

"Verujem da će uslovi života naših sugrađana na Kosovu i Metohiji biti još bolji pošto srpska samouprava bude dodatno ojačana formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO), za šta sad imamo savršene uslove, budući da vlast u svim opštinama sa srpskom većinom obavlja programski i ideološki koherentna politička snaga.

Danas je, kako je naveo Đurić, tačno 1700. dan otkako je Priština preuzela obaveze u vezi sa formiranjem ZSO. Tim povodom podsetio je još jednom predstavnike privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji i međunarodnu zajednicu na činjenicu da najvažniji segment Briselskog sporazuma do danas nije sproveden.

"Srbi na Kosovu i Metohiji zaslužuju da teškoće njihovog življenja u južnoj pokrajini budu u najvećoj mogućoj meri amortizovane savršenim funkcionisanjem srpskih lokalnih samouprava, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Briselskim sporazumom", naveo je Đurić.

On je čestitao Srpskoj listi i svim odbornicima i gradonačelnicima, koji su doprineli njenoj ubedljivoj pobedi u većinski srpskim sredinama na nedavno održanim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, početak mandata i konstituisanje opštinskih vlasti.

On je ocenio da će Srpska lista u predstojećem periodu odgovornim odnosom prema nacionalnim interesima i stručnim rukovođenjem lokalnim organima vlasti morati da opravda ukazano poverenje građana i države Srbije.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side