Đurić: Srbi na udaru agresivne predizborne kampanje na Kosovu
11.08.2019 Beograd

Đurić: Srbi na udaru agresivne predizborne kampanje na Kosovu

Đurić: Srbi na udaru agresivne predizborne kampanje na Kosovu Foto: Z. Raš
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić rekao je da se slaže sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da će Srbi na Kosovu biti "na udaru agresivne predizborne kampanje" albanskih političkih stranaka i lidera, saopšteno je danas.

Đurić je kazao da predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji "nastoji da pažnju građana skrene s korupcije, kriminala, nesposobnosti i nemara prištinskih političkih struktura, na teme koje podižu političke strasti i raspaljuju antisrpska osećanja".

Đurić je rekao da bi lideri Albanaca svoju "odanost demokratiji najpre morali da dokažu stvarajući uslove za obnovu desetina uništenih srpskih pravoslavnih crkava i manastira".

Dodao da treba da prestane sprečavanje obeležavanja hrišćanskih praznika, i da budu nesmetane posete pravoslavnih hodočasnika i povratnika verskim objektima u mestima kao što su Mušutište ili Đakovica.

Đurić je rekao da bi albanski politički predstavnici, ako iskreno insistiraju na slobodi veroispovesti, morali i da spreče "otimanje srpskih pravoslavnih verskih objekata i promenu njihove namene i karaktera", kao što je s Crkvom Svetog Nikole u Novom Brdu.

"Apelujem na međunarodnu zajednicu i njene predstavnike na Kosovu i Metohiji da ne dozvole da predizborna kampanja u našoj južnoj pokrajini preraste u sveopštu antisrpsku histeriju, i da albanski politički predstavnici, u odsustvu programa i ideja, ovu političku utakmicu pretvore u takmičenje u mržnji i šovinizmu", rekao je Đurić.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja