11.12.2019 Beograd

Đurić: Pokretači sukoba i najveći zločinci na Kosovu se danas predstavljaju kao albanski lideri

Đurić: Pokretači sukoba i najveći zločinci na Kosovu se danas predstavljaju kao albanski lideri Foto: prtscr ytb
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da se ne može prikriti činjenica da su pokretači sukoba na Kosovu i najveći zločinci bili ljudi koji se danas predstavljaju kao politički lideri albanskog naroda.

Đurić je kazao da pretnje "fejsbuk i tviter heroja" (savetnika vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Jetljira) Ziberaja, (ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta) Pacolija i (advokata iz Prištine Toma) Gašija jesu deo "tragikomične predstave, koja je u ovom trenitku više komična, ali ima potencijal da postane i tragična".

"Da tragedija bude veća, na njihovim zločinačkim rukama je jednako krv Srba i Albanaca, i oni danas, kao i devedesetih godina prošlog veka, ne prezaju od zlodela kako bi ostvarili svoje terorističke i kriminalne ciljeve", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je kazao da su svi građani Kosova, bez obzira na nacionalnost, taoci njihove krivice, i "oni će očigledno biti spremni da na svaki način spreče da ih sustigne pravda, a bojim se da neće prezati ni od izazivanja novih nemira i sukoba".

"Oni koji se danas bave politikom na Kosovu, a savest im je čista, bilo zato što su bili premladi za rat ili nisu želeli da učestvuju u privatnoj gerili grupice šefova kriminalnih gangova, moraju da se ograde od ludačkih pretnji i poruka OVK vrhuške i budu glas razuma, a ne učesnici u antisrpskoj histeriji", istakao je Đurić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side