Đurić: Kurti opsesivan i zlonameran tip
23.10.2019 Beograd

Đurić: Kurti opsesivan i zlonameran tip

Đurić: Kurti opsesivan i zlonameran tip Foto: Zoran Raš
Poruke mogućeg mandatara buduće kosovske vlade Aljbina Kurtija da su priznanje samoproglašenog Kosova jedini moguć kompromis sa Srbijom i da nije zainteresovan za dijalog sa Beogradom jesu opasne halucinacije, koje udaraju u same temelje stabilnosti regiona, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je u saopštenju pozvao "sve one koji imaju uticaja na to kako će izgledati buduća vladajuća većina u Prištini da ne dopuste da opsesivan i zlonameran tip poput Kurtija dobije mogućnost da čitav region povede putem novih sukoba".

Đurić je rekao i da je Kurti patološki opsednut Srbima i Srbijom, i "preporučio" mu zato da se hitno uputi na zdravstveni pregled, jer "njegova nemogućnost da se suoči sa realnošću poprima opasne razmere".

"Taj čovek svakodnevno potvrđuje da nema nikakvu politiku osim mržnje prema Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću", naveo je Đurić.

Đurić je naveo i da bi lekar najpre trebalo da mu "prepiše da prestane da se druži sa Radom Trajković, Rašićem i Petrovićem, jer očigledno je umislio da su svi Srbi kao oni, i da se sa srpskim narodom može pregovarati podmićivanjem i razgovarati jezikom pretnji i ucena".

"Kurtijevo odbijanje da prizna da je zreo za profesionalnu pomoć može da dovede do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, ali veći problem je to što njegov bes može da prouzrokuje destabilizaciju regiona i probleme pre svega njegovom narodu", naveo je Đurić.

On je ocenio i da je Kurtijev "lični patološki doživljaji politike njegov privatni zdravstveni problem".

"Dok god ta bolest ne postane i zvanični program privremene administracije u Prištini, jer, ukoliko se to dogodi, njegova mržnja i šovinizam i zvanično će postati albanski nacionalni program, a oni koji su na meti te mržnje biće prinuđeni da se brane", rekao je Đurić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 23.10.2019, 12:23h Zet

    Upravo ovaj tekst koji je pisao Đurič poklapa se 100% sa zdravstvenom stanju Duriča samog. Moguče je da je đurič svoj tekst je naučio na pamet od sobstvenog lekarskog recepta koji je odavno dobio a neče da prizna. Ako je nekome potreban lekarski pregled onda đurič prvi na red. Nikako mi nije jasno kako može neki narod da trpi takvog lažova i usijač mržnje kao što je ovaj đurič.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side