Đurić: KFOR i međunarodna zajednica da reaguje zbog odlaganja opasnog otpada u Goraždevcu
20.06.2019 Beograd

Đurić: KFOR i međunarodna zajednica da reaguje zbog odlaganja opasnog otpada u Goraždevcu

Đurić: KFOR i međunarodna zajednica da reaguje zbog odlaganja opasnog otpada u Goraždevcu Foto: Novi magazin/ Zoran Raš
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas KFOR i međunarodnu zajednicu da reaguju zbog mogućeg dopremanja i skladištenja opasnog hemijskog otpada u selu Goraždevac na Kosovu.

Kako je u saopštenju Kancelarije navedeno, u tom selu je planirano premeštanje i uništavanje 80 buradi opasnog hemijskog otpada.

"Ovo je poslednja u nizu akcija privremenih institucija u Prištini, ovog puta nereagovanjem, koja ugrožava fizički opstanak Srba na Kosovu i koja pokazuje da političkim predstavnicima kosovskih Albanaca nije stalo do izgradnje poverenja i zajedničkog života na Кosovu", stoji u saopštenju.

Navodi se da je od 24. maja na teritoriju sela Goraždevac, u nekadašnji pogon Кombinata kože i obuće, koji je 2007. godine privatizovao Albanac, pod policijskom pratnjom dopremljeno oko 20 buradi opasnog hemijskog materijala.

Meštani Goraždevca u više navrata su organizovali mirne proteste zahtevajući od nadležnih institucija da se opasni materijal izmesti iz tog sela na lokaciju koja je rešenjem resornog ministarstva predviđena za to.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side