Đurić: Posao za 75 lekara i 200 medicinskih sestara
14.04.2020 Beograd

Đurić: Posao za 75 lekara i 200 medicinskih sestara

Đurić: Posao za 75 lekara i 200 medicinskih sestara Foto: Beta/Armenija Zajmi Besevic
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će do kraja nedelje posao u tri zdravstvena centra u srpskim sredinama na Kosovu dobiti 75 lekara i 200 medicinskih sestara.


Đurić je za televiziju Pink rekao da je u sredinama u kojima većinski žive Srbi do danas registrovano 49 slučajeva koronavirusa, i da je Vlada Srbije odobrila da se u cilju borbe protiv epidemije zaposle svi nezaposleni lekari i medicinske sestre na tom prostoru.

"Vrlo je važno da ima podrške drugih zdravstvenih sistema iz Srbije u vidu opreme i lekova a pacijenti brzo mogu da budu transportovani u velike zdravstvene centre u Beogradu, Nišu i Kragujevcu", kazao je Đurić i dodao da se u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici leči 10 pacijenata sa koronavirusom.

On je rekao da je "država preduzela kolosalan napor da se Srbima pomogne i sa 250 kamiona sa osnovnim životnim namirnicama koji su upućeni na Kosovo i Metohiju", zbog čega tamo nema nestašica.

Prema njegovim rečima oko 2.000 mladih ljudi se prijavilo da volontira, a od tog broja angažovano je njih 968, u četiri tima.

Đurić je naveo i da je "ohrabrio predstavnike Srpske liste da razgovaraju sa Albancima o rešavanju problema sa korona virusom, zato što "pandemija ne zna za granice".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side