20.09.2018 | 14:00h ► 15:30h Beograd

Đurić: Albanci će malo sačekati na nastavak razgovora sa Vučićem

Đurić: Albanci će malo sačekati na nastavak razgovora sa Vučićem Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Albanci "malo sačekati" na nastavak razgovora sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Upitan da li će i kada biti nastavljen dijalog sa Prištinom, Đurić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je to zanimljivo pitanje i da će sada morati malo da sačekaju da vide Vučića, koji je ostao sam u borbi za kompromisno rešenje kosovskog problema.

"Oni će sada malo da sačekaju taj sastanak i da vide predsednika Vučića... Mogu sad da kažem da Vučić sigurno neće putovati u Njujork, neće ići na sastanak tamo", kazao je Đurić i dodao da je Vučić sam poneo teret rešavanja tog problema.

 

Sredinom oktobra finalizovanje najsveobuhatnijeg investicionog ciklusa na Kosovu

Đurić je izjavio danas da će sredinom oktobra biti održana zajednička sednica Vlade Srbije sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije na kojoj će biti finalizovan "veliki i sveobuhvatni plan" koji podrazumeva "najveća ulaganja u srpske sredine na Kosovu i Metohiji".

Đurić je kazao da je tokom poslednje posete srpskog predsednika Aleksandra Vučića Kosovu pokrenut najsveobuhatniji investicioni ciklus koji između ostalog podrazumeva obnovu "Simpa" u Zubinom Potoku, završetak velikog povratničkog naselja "Sunčeva dolina", izgradnju novih pogona za uzgoj u Ranilugu, obnovu postojećeg Kliničko-bolničkog centra u Gračanici gde se leči 630.000 zdravstvenih osiguranika, obnovu i izgradnju vrtića i škola, kao i druga ulaganja.

"Rešavaćemo probleme naših ljudi na Kosovu i Metohiji. To je najjača borba za naše ljude na Kosovu i Metohiji. Ta borba će biti apsolutni prioritet", kazao je Đurić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

 

Pozvao EU da reaguje na pretnje Ramuša Haradinaja

Marko Đurić je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na, kako je naveo, pretnje koje je uputio premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Đurić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije reagovao na najavu Haradinaja da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije, a kako prenosi prištinski Zeri ta nada Haradinaja zasnovana je na razgovorima i planovima sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Marko Đurić je rekao da je ovo "28. put da oni traže prisajedinjenje južne srpske pokrajine i da je na delu direktna pretnja od Haradinaja", prenosi N1.

Kako je naveo, to je "patološka potreba" dela Evrope i dela prištinskih vlasti da Srbija ne dobije ništa, nego da krajnji ishod bude onakav kakav su "oni smislili".

On je upitao predstvanice EU Federiku Mogerini i Maju Kocijančič da li bi Evropa ćutala da je Beograd poručio da ukida granicu između Srbije i Banjaluke.

Đurić je kazao da se granica različito tumači u Srbiji i jednom delu sveta, pre svega u Kini, Rusiji, a sasvim drugačije u jednom delu Evrope i Americi.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side