23.10.2018 | 11:50h ► 12:30h Beograd

Đukić Dejanović: Ostajemo posvećeni smanjenju stope siromaštva

Đukić Dejanović: Ostajemo posvećeni smanjenju stope siromaštva Foto: Medija centar Beograd
Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će Vlada Srbije ostati posvećena radu na smanjenju stope siromaštva, koja je sa 8,8 odsto u 2006. godini, smanjena na 7,2 odsto u 2017.

Ona je na Ekonomskom samitu Srbije rekla da će se raditi na stvaranju društva jednakih mogućnosti i navela da je Vlada pokazala brigu za budućnost stanovništva i formiranjem Kabineta za demografiju i populacionu politiku 2016. godine.

Prema njenim rečima, taj kabinet je za dve godine uložio 630 miliona u 76 lokalih samouprava, kako bi podstakli rađanje i stvorili bolje uslove za život roditelja i dece.

"Doneli smo i novu strategiju za podsticaj rađanja, koja daje pravni okvir za realizaciju pronatalitetnih mera", navela je Đukić Dejanović.

Cilj je, kako je rekla, da se do kraja 2030. godine, u okviru Agende 2030, za najmanje polovinu smanji broj muškaraca, žena i dece koji žive u bilo kojem obliku siromaštva.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijlana pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je cilj vlade nulta tolerancija prema siromaštvu i nejednakosti.

On je dodao da Vlada Srbije radi na uvođenju elektronske uprave i elektronskog sistema socijalnih karata.

"Cilj je stvaranje snažnog za sprovođenje vladine politike nulte tolerancije prema zloupotrebama i čvrste namera da osetljive kategorije dobiju zakonsku pomoć bez obzira da li krajnji korisnici znaju da na nju imaju pravo ili ne", rekao je Đorđević na Ekonomskom samitu.

Dodao je da Srbija danas ima rekordan pad stope nezaposlenosti, koji je ispod 12 odsto i nastavlja da pada.

On je ocenio da je obrazovana radna snaga najvažniji privredni resurs i da će država još više ulagati u inovativno preduzetništvo.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side