19.11.2018 Beograd

Đorđević: U narednim godinama više sredstva za unapređenje položaja ranjivih grupa

Đorđević: U narednim godinama više sredstva za unapređenje položaja ranjivih grupa Foto: Ivan Sepic
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će u narednim godinama biti izdvajana više sredstva za unapređenje položaja ranjivih grupa.

On je na Nacionalnoj međusektorskoj konferenciji posvećenoj filantropiji kazao da je socijalna pravda jedna od vrednosti Vlade Srbije.
"Veoma nam je bitno da, paralelno sa uređenjem zakonodavnog okvira, uspostavljanjem održivog privrednog razvoja i stvaranjem jednakih uslova za sve subjekte koji se takmiče u uslovima slobodnog tržišta, razvijamo i podstičemo društveno odgovornu svest, solidarnost i empatiju kod što većeg broja fizičkih i pravnih lica koja posluju u našoj zemlji", rekao je Đorđević a prenelo Ministarstvo rada.

Navodeći da je taj resor u prethodnom periodu preduzeo mere na polju socijalnog zapošljavanja, inkluzije, brige o starima i osobama sa invaliditetom, Đorđević je kazao i da je pokrenuta medijska kampanja "J=dnaki" kojom se kroz promo spotove, koji se emituju na TV programima sa nacionalnom frekfencijom, šalje poruka "da su svi građani Srbije jednaki".


 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side