Đorđević: Sve žene u Srbiji imaju jednaka prava bez obzira gde žive
15.10.2019 Beograd

Đorđević: Sve žene u Srbiji imaju jednaka prava bez obzira gde žive

Đorđević: Sve žene u Srbiji imaju jednaka prava bez obzira gde žive Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena na selu, 15. oktobra, posetio je u selu Crna Bara Udruženje žena "Crnobarke" i rekao da žene na selu nisu zaboravljene i da Srbija posvećuje posebnu pažnju unapređenju uslova života i rada toj kategoriji stanovništva, saopštilo je to Ministarstvo.

On je rekao da Ministarstvo već nekoliko godina pruža finansijsku podršku udruženjima koja se bave ovom problematikom, sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena na selu, posebno onih sa iskustvom nasilja, te je to bio slučaj i sa podrškom koju je Ministarstvo pružilo Udruženju žena "Crnobarke".

"Resor kojim rukovodim svakodnevno se zalaže za poboljšanje njihovih uslova života i rada bilo gde da žive, na selu ili u gradu, sve žene su jednake", rekao je Đorđević.

Dodao je da je "svaka žena dama, da je nečija ćerka, sestra ili majka, a pre svega građanka Srbije".

"One zaslužuju pođednake mogućnosti kao i muškarci, a zakonodavni okviri im garantuju prava i zaštitu, baš kao i muškarcima", kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, zakonski okviri nisu dovoljni za poboljšanje života žena na selu već o problemima sa kojima se ove žene susreću mora javno da se priča i više medijski isprati, jer problemi žena na selu nisu isti kao oni sa kojima se susreću one koje žive u gradu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side