19.10.2017 Beograd

Đorđević: Srbije neće okrenuti leđa prijateljima, želimo jače veze sa ODBK

Đorđević: Srbije neće okrenuti leđa prijateljima, želimo jače veze sa ODBK Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je Srbija strateški opredeljena za priključnje Evropskoj uniji, ali da na tom putu neće "okrenuti leđa" prijateljima i da želi da jača veze sa Organizacijom dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODBK).

"Započeli smo jačanje odnosa sa Rudijom, a kasnije i sa ODKB, a sve u cilju vođenja balansirane politike sa željom da Srbiji i njenim građanima bude bolje", rekao je Đorđević na omladinskom forumu "Aktuelni problemi obezbeđenja evroazijske bezbednosti", a navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je rekao da je u vreme kada je Aleksandar Vučić bio premijer Srbije, država odlučila da "hrabrije uđe" u saradnju sa ODBK, što je rezultiralo većim brojem zajedničih aktivnosti, "a da tim potezom Srbija nije bila prinuđena da se prikloni nijednoj strani".

"Srbija želi da jača veze sa ODKB-om, jer ODKB ima iskustva u raznim oblastima i od njih dosta toga možemo naučiti", rekao je ministar.

Omladinskom forumu prisustvuju predstavnici Srbije, ali i naučnici, stručnjaci, ambasadori, studenti i kadeti iz Rusije, ; Belorusije, Jermenije, Kirgizije, Kazahstana i Tadžikistana.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side