31.12.2016 Beograd

Đorđević: Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani državu i narod

Đorđević: Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani državu i narod Foto: Beta, MO / Goran Stanković
Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani svoju državu i narod, ocenio je ministar odbrane Zoran Đorđević u autorskom tekstu za praznično izdanje lista "Odbrana".

Predstavljajući rezultate sistema odbrane u 2016. godini, ministar je kazao da "ima razumevanje" za nezadovoljne pripadnike VS koji sindikalnim delovanjem traže poboljšanje ekonomskog položaja, ali je i dodao da ne može biti saglasan sa "načinom na koji se to nezadovoljstvo izražava".

"Stvorili smo uslove za povećanje zarada u sistemu odbrane od pet odsto i država u ovom trenutku nema mogućnosti da izdvoji više. Za sada nije moguća ni bilo kakva preraspodela u okviru vojnog budžeta, kako neki spekulišu, jer bi se time ugrozilo funkcionisanje sistema i odbrana zemlje", naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, u 2017. godini u sistemu odbrane radiće se na povećanju brojnog stanja, posebno onih kadrova koji su u prethodnom periodu beležili značajan odliv.

Podsećajući da pripadnici VS trenutno učestvuju u 11 multinacionalnih operacija, ministar je kazao da se po tom kriterijumu, Srbija svrstava u red "najznačajnijih evropskih kontributora svetskom miru".

On je ocenio da pripadnici VS i Ministarstva odbrane "izuzetno uspešno" kontrolišu i čuvaju državnu granicu, navodeći da je više od 18.000 ilegalnih migranata sprečeno u pokušaju ulaska na teritoriju Srbije.

Đorđević je dodao da je Vojska Srbije "i dalje" institucija koja uživa najveće poverenje građana Srbije kao i da je "bila i ostala najveća uzdanica građana Srbije".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw