Đorđević razgovarao sa delegacijom Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust
10.09.2019 Beograd

Đorđević razgovarao sa delegacijom Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust

Đorđević razgovarao sa delegacijom Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust Foto: Beta / Minrzs
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio da je danas, na sastanku sa delegacijom Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust (IHRA), da je Vlada Srbije obrazovala interresornu radnu grupu koja je pripremila tekst nacrta zakona o Memorijalnom centru "Staro Sajmište".

Đorđević je istakao da je potrebno iskoristiti najbolju praksu i pronaći adekvatno rešenje za Staro Sajmište i naglasio da je to jedan važan i težak zadatak.

On je podsetio da na zalaganje Srbije u rešavanju višedecenijskog problema uređenja lokaliteta i osnivanja Memorijalnog centra "Staro Sajmište", kao i značaj dobre saradnje sa svim zainteresovanim stranama.

Predsedavajući Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust Džordž Santer zahvalio je ministru na prijemu i istakao da je veoma važno da se započeto što pre završi, te da u tome pruža punu podršku.

Кako je rekao, već je prošao period od 75 godina, a protekom vremena neke činjenice se mogu zaboraviti ukoliko se ne preduzme ništa po tom pitanju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side