Đorđević: Nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama već u zatvoru
04.12.2019 Novi Sad

Đorđević: Nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama već u zatvoru

Đorđević: Nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama već u zatvoru Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas u Novom Sadu da nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama, "već u zatvoru i u registru koji bi bio javno dostupan svima i transparentan".

"To je moje lično mišljenje, a kao ministar zalagaću se za Strategiju i Akcioni plan da kroz zakon u budućnosti iskorenimo svaki vid nasilja", rekao je Đorđević na javnoj raspravi o nacrtu Strategije za zaštitu dece od nasilja za period od 2020. do 2023. godine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se zalaže za primenu "nulte tolerancije" za nasilje nad decom i za one "koji okreću glavu od problema".

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić ukazao je na značaj Strategije za zaštitu dece od nasilja, navodeći da taj dokument predstavlja "odgovor države na pojavu porasta nasilja nad decom".

On je najavio da će sedište Fondacije biti preseljeno iz Subotice u Novi Sad i to, kako je ocenio, zbog izuzetno dobre saradnje sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i gradskom administracijom.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side