Đorđević: Manga seating je preduzela sve mere
13.08.2020 Beograd

Đorđević: Manga seating je preduzela sve mere

Đorđević: Manga seating je preduzela sve mere Foto: Beta/Ministarstvo za rad
Ministar Srbije za rad, Zoran Đorđević izjavio je danas da je preduzeće "Manga seating" iz Odžaka, čije su dve radnice umrle od koronavirusa, sprovelo sve propisane sanitarne mere.


On je kazao da je posetio to preduzeće i da se uverio da je rukovodstvo sprovelo sve propisane mere te su redovno dezinfikovali prostorije, merili temperaturu zaposlenima, kontrolisali korišćenje zaštitnih maski i poslali deo radnika na godišnji odmor, naveo je Đorđević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, zaposleni se slobodno kreću i posle svog radnog dana.

Prema njegovim rečima, svi odlaze svojim kućama, a koliko i sa kim se viđaju, kao i koliko se pridržavaju svih mera nakon radnog dana, niko ne može da zna osim njih samih.

"Saosećam se sa porodicama preminulih. Srbija, ali i ceo svet, bore se sa virusom koji je veoma teško obuzdati. Ipak, mere koje je donosio Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, doprinele su značajno smanjenju broja zaraženih i preminulih", rekao je ministar.

Кako je istakao, resorno ministarstvo će i u narednom periodu poslodavcima biti na raspolaganju kako bi im pružilo podršku u cilju još veće efikasnosti sprovođenja preventivnih mera.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side