Đorđević: Cilj Srbije je da zadrži mlade u zemlji
12.08.2020 Beograd

Đorđević: Cilj Srbije je da zadrži mlade u zemlji

Đorđević: Cilj Srbije je da zadrži mlade u zemlji Foto: Beta/Ministarstvo za rad
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je danas, povodom Međunadnog dana mladih, da je prioritet Vlade Srbije kontinuirano i sistematsko ulaganje u unapređenje položaja mladih svih uzrasta i njihov ostanak u zemlji.

"Srbija ima mlade, obrazovane, talentovane i vredne ljude koje želi da zadrži, obezbedivši im bolje uslove za život, rad i napredak, ali i da vrati stručnjake koji su otišli u inostranstvo", kazao je Đorđević i čestitao Dan mladih, saopštilo je ministarstvo.

Podsetio je da je radi sprečavanja migracija usvojena Strategija o ekonomskim migracijama koja je proistekla iz ideje i rada Koordinacionog tela za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Srbiji.

"Cilj Koordinacionog tela je da se stvori privredni i društveni ambijent kojim će se usporiti odlazak radno sposobnog stanovništva, ojačati veze sa dijasporom, podstaknuti povratne i cirkularne migracije, ali i privući strani državljani različitih obrazovnih profila", istakao je Đorđević.

Ministar je kazao i da Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.

"Cilj Vlade je da se oni državljani, koji su otišli iz Srbije vrate u svoju zemlju, ali i da strani državljani svojim znanjem i radom pomognu u izgradnji bolje i jače Srbije", poručio je Đorđević.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side