06.11.2018 Beograd

Đorđević: Budućnost Srbije u EU realnost u koju verujemo

Đorđević: Budućnost Srbije u EU realnost u koju verujemo Foto: Beta
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je proces priključivanja Evropskoj uniji strateški cilj Srbije i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike, a da je budućnost zemlje u EU realnost u koju veruje i u skladu sa kojom se intenzivno radi na reformama sistema socijalne zaštite.

Đorđević je otvorio prvu Regionalnu konferenciju Zapadnog Balkana "Inicijativa za socijalnu dimenziju EU integracija" i istakao da je saradnja zemalja Zapadnog Balkana veoma važna i značajna radi održavanja stabilnosti i mira u regionu, koji je usmeren ka evropskom putu i želi da u što skorijem roku postane deo velike evropske porodice ravnopravnih naroda.

"Sve zemlje Zapadnog Balkana suočavaju se sa sličnim problemima i zato zajedno moramo uraditi više za naše građane. Proces priključivanja Republike Srbije Evropskoj uniji je strateški cilj naše zemlje i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike. Budućnost Srbije u Evropskoj uniji jeste realnost u koju verujemo, i u skladu sa njom, intenzivno radimo na reformama sistema socijalne zaštite", rekao je Đorđević a prenelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na Regionalnoj konferenciji svečano je potpisana Zajednička deklaracija o unapređenju socijalne politike na Zapadnom Balkanu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side