Đorđević: Nasilničko ponašanje prema ženama niko neće tolerisati
04.04.2019 | 14:32h ► 16:15h Beograd

Đorđević: Nasilničko ponašanje prema ženama niko neće tolerisati

Đorđević: Nasilničko ponašanje prema ženama niko neće tolerisati Foto: Novi Magazin / Ivan Šepić
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je danas, kako je naveo, "fašistički napad lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) na zaposlene žene u Skupštini Beograda, koje su formiranjem 'živog zida' uspele da spreče njihov nasilni upad u tu instituciju".

"Vlada Republike Srbije neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja u zemlji koja teži da bude moderna, razvijena demokratska država i koja se zalaže za ravnopravnost svih građana. Današnje pretnje šamarima i vređanje žena, koje su i pored skandaloznog ponašanja prema njima pokazale koliko su jake, složne i odlučne da zaštite svoju zemlju Srbija neće tolerisati", naveo je Đorđević u pisanoj izjavi.

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su bili pred Gradskom kućom, a predsednik odborničke grupe Nikola Jovanović podneo je zahtev za sastanak sa Radojičićem. Pred predstavnike opozicije ispred zgrade izašle su žene članice Gradskog veća, kao i učesnice Saveta za rodnu ravnopravnost.

 

Borbom protiv fašizma građani Srbije se diče, pobedićemo i današnje žarište fašizma

Ministar je, na redovnoj godišnjoj Skupštini sekcije boraca, potomaka i poštovalaca Prve proleterske brigade, istakao da je ideal borbe protiv fašizma nešto čime građani Srbije treba da se diče kao narod i kao država.

Đorđević je rekao da i danas ponovo postoji žarište koje rađa fašizam i da kao država moramo da ga pobedimo, kao što smo to uradili i 1945. godine, prenosi se u saopštenju ministarstva.

"Oličenje tog fašizma je u nekim borcima koji kažu da se bore za demokratiju i na njihovom čelu su Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Iskreni antifašisti imaju podršku Vlade Srbije u borbi protiv fašizma i učinićemo sve da se on iskoreni. Slavićemo sve važne datume i ponosićemo se činjenicom da smo uvek bili na pravoj strani", rekao je Đorđević.

Kako je navedeno, Đorđevič je kazao da ni zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić nije mogao da prisustvuje događaju, s obzirom na to da je Skupština Grada Beograda, koja je njegovo radno mesto, bila blokirana "fašističkim metodama".

Ministar je rekao da se Vlada Srbije vodi politikom koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavio i koja podrazumeva čuvanje tradicije srpskog naroda kao i promenu svega onoga što je neko probao da izbriše i zaboravi.

"Mi smo ponosan narod, možda po broju mali, ali uvek smo birali pravu stranu. Budite ponosni na to, a Vlada Srbije je uvek uz vas", poručio je Đorđević i istakao da ceni sve što radi SUBNOR i potomci i sledbenici Prve proleterske za srpski narod i one koji su svoje živote dali za našu bolju budućnost.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side