Đorđe Kostić (Al Džazira): Zbog ambasadora UAE u Srbiji nismo pušteni na događaj u Kovinu
11.10.2019 Beograd

Đorđe Kostić (Al Džazira): Zbog ambasadora UAE u Srbiji nismo pušteni na događaj u Kovinu

Đorđe Kostić (Al Džazira): Zbog ambasadora UAE u Srbiji nismo pušteni na događaj u Kovinu Foto: PrtScn
Dopisnik Al Džazire Đorđe Kostić potvrdio je da ekipe njihove i televizije N1 danas nisu puštene na otvaranje vetroparka "Čibuk 1" u Mramorku kod Kovina, koji je izgradila kompanija Masdar iz Abu Dabija, zato što ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu to nije dozvolio, iako su se blagovremeno akreditovale, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kostić je za UNS kazao da je imao saznanja da ekipa Al Džazire neće biti puštena na događaj zbog novog amabasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, ali da su došli jer su dobili poziv i akreditovali se preko predsedništva Srbije.

"Pokušali smo da uđemo. Rekli su nam da sačekamo, da ne smemo da snimamo, a zatim i da ne možemo da uđemo. Nismo hteli da se nadguravamo sa obezbeđenjem i pripadnicima MUP-a, jer to nije naš posao", rekao je UNS-u Kostić.

Nakon događaja, ekipe N1 i Al Džazire upitale su predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je prisustvovao otvaranju, zašto njihove ekipe jedine nisu puštene na događaj.

"Predsednik je rekao da to nije njegova odluka i da je pokušao da utiče da se ona promeni", rekao je UNS-u Kostić.

Dodao je da su dopisnici Al Džazire do sada puštani na sve događaje i da im se do sada nikada ovo nije desilo, a da je odluka ambasadora dokaz da "privatnik odlučuje koji novinari će biti pušteni na događaj, a koji ne".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side