Đilas: Vlast nanosi veliku ekonomsku štetu Srbiji i Beogradu, sa njom će biti samo gore
17.09.2020 Beograd

Đilas: Vlast nanosi veliku ekonomsku štetu Srbiji i Beogradu, sa njom će biti samo gore

Đilas: Vlast nanosi veliku ekonomsku štetu Srbiji i Beogradu, sa njom će biti samo gore Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas istakao je danas da niz primera pokazuje "koliku ekonomsku štetu Beogradu i Srbiji nanosi današnja vlast", kao da će sa njom situacija biti još gora.

"Dogovorena je minimalna cena rada od 32.000 dinara, iako je 2018. ministar Zoran Đorđević obećao i potpisao da će minimalac za 2021. biti identičan ceni potrošačke korpe koja sada iznosi 37.000", rekao je Đilas, u pisanoj izjavi.

Kako je rekao, "i to su slagali".

"Taj način rada: Beograđanka, Eurosalon, namenska industrija, izdavanje obveznica za koje, naravno, garantuje država Srbija jer ih inače niko ne bi kupio, potrošačka korpa koja opet nije dostignuta, govori o stanju u kome se danas privreda nalazi. Ono što je najgore, uz ove ljude će situacija biti još gora", istakao je Đilas, nabrajajući primere, prenela je ŠP.

On je naveo da su "montažnu zgradu Eurosalona država i grad kupili za potrebe Beograda na vodi po ceni od 2.800 evra po kvadratu", dok je "Begrađanku, simbol Beograda, grad prodao za 860 evra po kvadratu".

Prema njegovim rečima, "iz ovoga se jasno vidi koliku ekonomsku štetu Beogradu i Srbiji nanosi današnja vlast".

"Ekonomska situacija je krajnje nezavidna. Očekuju nas nova zaduživanja države, ali i kompanija koje bi trebalo da budu nosioci srpske privrede, a koje su pred bankrotstvom i nemaju sredstava ni za plate", rekao je Đilas.

Kako je naveo, "Telekom se zadužuje kroz obveznice 200 miliona evra, EPS najavljuje 250, a obveznice izdaje i SDPR. I to za neverovatnih 130 miliona evra".

To je, ocenio je, "jasan pokazatelj da je cela naša namenska industrija u ogromnim problemima".

"Obaveze svih naših kompanija koje se bave proizvodnjom oružja su povećane, iako je u poslednjih sedam godina na globalnom nivou prihod fabrika koje proizvode oružje povećan za 150 milijardi evra", naglasio je Đilas.

On je rekao da je "u isto vreme Кrušik povećao obaveze sa 36 miliona evra na 73, Prvi Partizan sa 17 na 44, a Sloboda Čačak sa 44 na 70 miliona evra".

"To znači da naša namenska industrija danas više nema novca ni plate da isplati", rekao je Đilas.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side