10.12.2018 Beograd

Đilas u Guči: U subotu novi protest u Beogradu

Đilas u Guči: U subotu novi protest u Beogradu Foto: Beta, SZS
Lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas najavio je večeras novi protest u subotu, 15. decembra u Beogradu pod parolom "Hajde da se prebrojimo" i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

"Odlučili smo da podržimo ove ljude (svoje predložene odbornike u opštini Lučani) i da najavimo novi protest za subotu pod parolom 'Hajde da se prebrojimo' i da RTS pokaže to", rekao je Đilas na završnoj konvenciji SzS-a u Opštini Lučani.

On je dodao da će u subotu ponovo "šetati više desetina hiljada ljudi".

Đilas je dodao da je posle 90 dana postojanja tog opozicionog bloka organizovan protest od, kako je rekao "15.000-20.000 ljudi".

"Može predsednik Srbije Aleksandar Vučić da priča šta hoće, o dve-tri hiljade, mi koji smo tamo bili i znamo matematiku za drugi razred lako izračunamo koliko je ljudi bilo", rekao je Đilas.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio da smena vlasti kreće iz Guče i nastavlja se u subotu u Beogradu.

"Odavde krećemo, nastavljamo ponovo sledeće subote u Beogradu, a onda redom u Srbiji da smenimo ovu vlast. Oni su u strahu, kod nas straha više nema", poručio je Aleksić.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kritikovao je izvestavanje RTS-a sa protesta "Stop krvavim košuljama" održanom u subotu, 8.decembra u Beogradu i kazao da ta televizija nije želela da prikaže ljudima "ono što se dešavalo ispod njihovog prozora".

"U Beogradu su rekli na režimskim medijima 'šaka jada', a ja poručujem - ta šaka jada može vrlo brzo da se pretvori u pesnicu prkosa", rekao je Lutovac

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.12.2018, 10:30h 4 RAVNOPRAVNE POKRAJINE

    Sledeće izbore odlučiće snaga PRAVIČNIH ideja i RAVNOPRAVNOST za sve građane i regione, pogotovo pravo na rad. Zašto danas samo Vojvodina i Beograd imaju lokalne (pokrajinske) organe i vladu, koja ima milione evra za investicije u bolji život građana na lokalu ?! Zašto tu samoupravu i finansijska prava nemaju i 2,1 milion građana Centralne Srbije (Kragujevac) i 1,6 miliona Jugoistočne Srbije (Niš) !?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side